- 4
- Moeilijkheidsgraad: Easy
- 220
- 4
- Moeilijkheidsgraad: Easy
- 220
Uitleg en bereiding
Garnalen eet je natuurlijk met je vingers. Wij vinden het heerlijk om zo ongegeneerd vieze vingers te krijgen aan tafel. In dit recept hebben we ongepelde tijger garnalen gebruikt, maar het kan ook met kleinere varianten. De portie is voldoende als lunch of voorgerecht voor 4 personen, maar met zijn tweeën heb je er ook een lekkere hoofdmaaltijd van. Natuurlijk met een broodje om in de jus te dopen en een lekker biertje erbij. Cheers!
Ingredienten
- 24 Tijgergernalen
- 50gr Roomboter
- Olijfolie
- 2 teentjes Knoflook
- 20gr Kamarado's Bier BBQ Dry Rub
- Tabasco
- Zeezout
- 1 flesje Desperados
- Zeekraal
Stap voor stap
Bestrooi de garnalen met de Kamarado’s Bier BBQ Dry Rub en zet ze even apart.
Verhit de olie met de boter, knoflook, Tabasco en nog wat Kamarado’s Bier BBQ Dry Rub in een skilet en laat deze goed warm worden. Als de knoflook bruin wordt mogen de garnalen erbij. Flink omschudden of omscheppen.
Wanneer de garnalen roze zijn geworden giet je er het biertje bij en bak alles goed door.
Als de garnalen zich allemaal hebben dubbel gevouwen, neem je ze uit de pan met een schuimspaan. Houd ze even warm in een schaal.
Laat het overgebleven vocht in de pan nog zeker 5 minuten inkoken tot ongeveer het halve volume. Proef of er nog zout of wat Tabasco bij mag en schenk de jus over de garnalen.
Dien de garnalen op met eventueel wat citroen en (stok)brood.