Krokante Kip Tortilla’s

Uitleg en bereiding

Zachte, luchtige wraps met heerlijk gekruide krokante kipstukjes. Een romig mango sausje en lekker veel groenten. En dit alles zet je gewoonweg binnen 30 minuten op tafel! In dit gerecht gebruiken we een rub afkomstig van onze vrienden de Kamarado’s!

Ingredienten

Stap voor stap

Stook je bbq op naar ongeveer 200 °C. Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Meng de kipfilet stukjes in een kom met 75gr van de yoghurt, 1el Kamarado’s Kip BBQ Dry Rub , peper en zout. Bewaar de kip in de kloelkast tot gebruik.

Meng nog eens 75gr van de yoghurt met de mangochutney, peper en zout. De mangochutney die wij gebruiken was vers, zoek op de website het recept. Je kunt natuurlijk ook de chutney gebruiken van de Appie of iedere andere supermarkt.

Snij de tomaten en appel in kleine blokjes. Snij de Jalapeño en rode peper in ringen, verwijder eerst de zaadlijsters. Snij de witte kool in reepjes en rasp de wortel. Snij de ui fijn.

Wentel de kipstukjes door de panko, zorg dat deze volledig bedekt worden met panko. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een skilet op de bbq. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft. Laat deze uitlekken op stuk keuken papier.

Meng in een kom de wittekool, wortel, appel, jalapeño en ui met de overige yoghurt, gebruik ook wat extra vierge olijfolie, 2 tl witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

Verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm deze ongeveer 3 – 4 minuten in de bbq. Verdeel de salade samen met de tomaten over de tortilla’s en leg de stukjes krokante kip erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus, Willy Nacho Luchador Chipotle Sauce en wat rode peper. Eet smakelijk!

DEZE WIL JE!

4pack

ALL 4 smaken
voor €34,99

[]