Pulled Chicken Loaded Fries

Uitleg en bereiding

Dé perfecte midnight snack of het ideale sharing gerechtje om van te genieten samen met je familie en vrienden! Gegarandeerd; iedereen lust dit en word blij van zo een top gerechtje.

De olie en een rub zijn naar eigen keuze, wij kozen voor de Kamarado’s Kip BBQ Dry Rub.

Om het gerecht af te maken gebruikte we een selectie van verschillende Saus.Guru sauzen!

Ingredienten

Stap voor stap

We beginnen met het kruiden van de kipdijfilet met de BBQ rub en wat olijf olie. Strijk de kip in met olijf olie en strooi de rub er royaal overheen, zodat de kipdijfilet goed rondom gekruid is. Zet dit minmaal een uur weg in de koelkast.

Bereid de BBQ voor op 175° Celsius indirect (of verwarm je hete lucht oven voor op dezelfde temperatuur). De voorkeur voor beide bereidingen is om de kipdijfiletjes op het rooster te leggen om goed rondom te garen.

Als de BBQ (of heteluchtoven) op temperatuur is leggen we de kipdijfilet op het rooster.
Gaar deze tot 75° Celsius in de kern, dit duurt een klein uurtje.

Zodra we een kerntemperatuur 75° Celsius hebben bereikt halen we de kip van de BBQ (of uit de oven). Deze laten we even rusten. Intussen bakken we de frieten af in de frituur op 180° Celsius.

Als de frieten aan het bakken zijn, “pullen” we de kip met twee vorken of vleesklauwen.

Pak een bordje of bakje en vul deze met wat friet, strooi hier naar eigen behoefte wat zee zout overheen. Drapeer nu wat Pulled Chicken, en aangemaakte bladsla over de friet. Maak het af met je favoriete saus. Smakelijk!

DEZE WIL JE!

4pack

ALL 4 smaken
voor €34,99

[]