The Smokesmen Giant Share Burger

Uitleg en bereiding

Als je de Brioche (recept op andere pagina) al gebakken hebt is het recept vrij snel klaar en kan de eerste honger gestild worden. Het sharen van een Burger is meteen goed voor de teamspirit. Een Giant Burger kun je niet alleen draaien. De Rub van Kamarados en de Saus.Guru “Bigger than Mac” Saus maken het geheel tot een perfect Smaakbommetje.

Jammer dat het een shareburger is, had hem liever alleen opgegeten

Ingredienten

Stap voor stap

Geroosterde knoflook

Pak een hele knoflook en snij de top (1 cm) eraf. Leg het in aluminium folie, besprenkel met olijfolie en zout en maak er een aluminium pakketje van. Verwarm het indirect voor 35-40 min op 200 graden.

Bacon rooster

Leg de bacon repen boven elkaar op een rooster zodat je een vierkant van bacon hebt (even hoog als dat de bacon repen breed zijn). Sla de oneven repen half terug en leg er dwars een reep overheen. Leg de omgeslagen repen terug, sla de even repen terug, leg weer een reep dwars er overheen etc totdat je een bacon rooster hebt. Verwarm het indirect (aluminium eronder!) voor 30 min op 200 graden tot de bacon crispy is.

Burger maken

Doe het gehakt in een grote schaal, voeg op smaak de rub, peper, 3 eetlepels Worcestershire saus en wat olijfolie toe. Kneed niet teveel en maak er een ronde plak (twee vinger dik) van.

Burger grillen


Bestrooi de burger met zout vlak voor het grillen. Begin met het direct grillen op medium-hoge temperatuur: wissel een paar keer met een paar minuten grillen per zijde. Gebruik een pizza-schep en bord om de burger te draaien. Verwarm de hamburger daarna indirect tot een kerntemperatuur van 55-58 graden. Bedek de burger rond 52 graden met de Pepper Jack kaas.

Topping

Snij de uien en pepers in ringen/repen en bak deze op een bakplaat met wat olijfolie.

 

Gepofte Knoflook Saus

Neem de geroosterde knoflook, knijp de knoflook eruit en maal het fijn. Voeg 2 eetlepels mayonaise, een theelepel komijnpoeder, een eetlepel mosterd en het sap van een halve limoen toe. Breng op smaak me worcestersaus, zout en peper.

Brood

Snij het brood open en rooster de binnenzijden. Besmeer beide zijden met de saus.

Opbouw

 

Neem de onderste broodhelft en bedek deze met de ijsbergsla. Bedek deze vervolgens met tomaten met wat zout en peper. Positioneer hierop de burger en bedek deze met de uien en Jalapeno pepers. Leeg hierop het bacon-rooster en de bovenste broodhelft. Tot slot de “Better than Mac” saus erover en klaar!

DEZE WIL JE!

4pack

ALL 4 smaken
voor €34,99

[]