Tomahawk Reverse Sear

Uitleg en bereiding

Tomahawk Reverse Sear Caveman Style is geweldig omdat het vlees gelijkmatiger gaart, beter bruin wordt en malser is! Wat betreft de cave(wo)man-style sear, dit is een must om te proberen omdat je steak dan extra rokerige smaken krijgt en je een steakhouse-level sear krijgt zonder dat je er andere hulpmiddelen voor nodig hebt! Dus stop bij je plaatselijke slager om die dikke Tomahawk te halen, pak een drankje, zet een funky muziekje op, en laten we beginnen!

Als thermometer gebruiken wij de Meater Block Smart Thermometer. De Rub is afkomstig van onze vrienden de Kamarado’s!

Ingredienten

Stap voor stap

Pak die grote, vette, sappige tomahawk die je van je plaatselijke slager hebt gekregen en kruid hem goed, wees niet verlegen! Wij kozen voor de Kamarado’s Rund BBQ Dry Rub en wat zwarte peper, maar het is jouw avontuur dus voeg andere kruiden toe die je lekker vindt!

Nu is het tijd om je handen vuil te maken! Open de bbq en maak deze klaar voor indirecte gebruik. Gebruik hiervoor je deflectorplaten.
(Mocht je deze niet hebben zorg dan dat je kolen aan 1 kant leggen en leg je vlees en de tegenovergestelde kant op je rooster.)

Leg die dikke tomahawk op het grillroosters en breng hem langzaam naar een kern temperatuur van 50 °C. Wij gebruikte de MEATER blok om de kerntemperatuur in de gaten te houden. De MEATER (kerntemperatuur meter) laat je weten wanneer het tijd is om die tomahawk er af te halen, dus wij konden gaan zitten, ontspannen, en nippen aan ons biertje!

Het is zo ver, onze Tomahawk is op temperatuur (50 °C)! Haal hem voorzichtig van het grillrooster, verwijder de deflectorplaten uit de BBQ, die hebben we namelijk niet nodig want we schroeien de tomahawk direct op de kolen. (Caveman Style)

Zorg ervoor dat de kolen heet genoeg zijn om die sappige tomahawk dicht te schroeien! Om dit te controleren, kunt je de handtest uitvoeren! Leg je hand ongeveer 5 centimeter boven de kolen, wees voorzichtig! Als je je hand na 2 tot 4 seconden moet wegtrekken, is de hitte hoog genoeg. Als je je hand na 5 tot 7 seconden moet wegtrekken, is de hitte gemiddeld. Als u uw hand na 8 tot 10 seconden moet wegtrekken, is de hitte te laag. Voeg indien nodig meer kolen toe en stook de BBQ even op. Maar let op de temperatuur van je vlees.

Als je kolen heet zijn, pak je de dikste, meest industriële BBQ-handschoenen die je hebt. Pak nu die tomahawk bij het bot en leg hem direct op de hete kolen. Kijk hoe de vlammen verschijnen en hoe de korst zich vormt op dat stuk vlees. Draai de steak om de 30-45 seconden om de korst te helpen vormen. Wij hebben de tomahawk in totaal 3-5 minuten op de kolen gebakken, maar dit hangt echt af van de korst die je het lekkerst vindt en hoe groot je tomahawk is!

Als je steak een mooie korst heeft, haal hem er dan af en laat hem rusten, want die tomahawk zal nog heel heet zijn. Houd er rekening mee dat de interne temperatuur van de biefstuk tijdens het rusten ongeveer 5 graden zal stijgen. Nu is het tijd om te gaan eten!

Geniet van die Tomahawk want je hebt hem verdiend, CAVEMAN!

DEZE WIL JE!

4pack

ALL 4 smaken
voor €34,99

[]