- 280
- 4
- Moeilijkheidsgraad: Medium
- 180
- 280
- 4
- Moeilijkheidsgraad: Medium
- 180
Uitleg en bereiding
Whiskey en BBQ zijn een heilige combinatie. Het roken van Hooi gedrenkt in Whiskey geeft een unieke smaak en sfeer! Resultaat: Heerlijke kip, met een rokerige geur en een unieke Whiskey-smaak.
Johnny Cash of John Denver aan, cowboyhoed op en….. Smoken maar!
Wij gebruikten een 57 cm Weber Master Touch BBQ voor het bereiden van de Chicks!
Ingredienten
- 1 Mais Kip
- 50gr Kamarado's Kip BBQ Dry Rub
- Hooi
- 10cl Whiskey
- 1 Citroen
Stap voor stap
Whiskey Hooi
Neem een handvol hooi en doe dit in een ziplock zak en schenk ongeveer één shotglas whisky erbij. Zet dit minimaal 4 uur weg. Draai na een aantal uur het hooi om zodat de whisky er goed in kan trekken.
Maak de kip schoon
Maak de hele kip schoon, plaats de kip in bak koud water, snij een citroen in tweeën en knijp deze uit in het water. Scrub de huid van de kip schoon met de citroenhelften
Rubben
Dep de kip helemaal droog met wat keukenpapier. Strooi de Kamarado’s Kip BBQ Dry Rub over de hele kip en wrijf hem ermee in tot de gehele kip is voorzien van de rub. Strooi ook genoeg rub onder de huid zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
Vullen
Nu is het tijd om een gevulde kip te maken door het in whiskey gedrenkte hooi in de buikholte van de kip te stoppen.
180 graden
Steek de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en één zone om indirect te grillen. We leggen de kip in dit BBQ recept op het grillrooster.
Plaatsen
Leg de gevulde kip met whisky hooi op het grillrooster boven het indirecte gedeelte. Zorg er voor dat de kip niet in aanraking komt met directe hitte.
Wachten
Nu is het wachten en de temperatuur controleren van de dome zodat deze constant blijft op 180 graden. Dit kun je doen door te spelen met de luchttoevoer in de deksel of onderin de BBQ.
73 graden
Sluit de deksel en wacht tot de gevulde kip een kerntemperatuur bereikt van 73 graden.
Klaar
Neem de kip van de BBQ, verwijder het hooi en eet smakelijk!